skip to Main Content

Tečaj težke gradbene mehanizacije

Program je namenjen udeležencem, ki se morajo usposobiti za upravljalca težke gradbene mehanizacije (nakladalec, bager, buldožer). Strojnik težke gradbene mehanizacije, ki želi ali mora premikati delovni stroj po javnih poteh ali cestah mora imeti vozniški izpit B kategorije oziroma izpit za voznika traktorja (kategorija F). Usposabljanje strojnika težke gradbene mehanizacije ni priprava na vozniški izpit.

Pogoji za tečaj:

  • Zaključena osnovnošolska obveznost.
  • Starost nad 18 let.
  • Veljavno vozniško dovoljenje za voznika motornih vozil ali
  • Veljavno vozniško dovoljenje za voznika traktorja ali
  • Opravljen zdravniški pregled.

Informacije o tečaju za težko gradbeno mehanizacijo

Ob zadostnem številu prijavljenih kandidatov, vas bomo obvestili o pričetku tečaja za T.G.M. Za vse dodatne informacije kot tudi za prijavo, smo vam na voljo preko telefonske številke in elektronske pošte.

Pogosta vprašanja

Teoretični preizkus znanja: osnovni varnostni ukrepi za varnost in zdravje pri delu, tehnologija dela z TGM, delo in varnost s posamezno vrsto stroja TGM, nosilna in privezovalna sredstva, signalizacija, vzdrževanje strojev TGM, ureditev gradbišča skladno z Uredbo o zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu na začasnih in premičnih gradbiščih (Ur.l. RS, št. 83/05).

Praktični preizkus znanja: vsi manevri s stroji TGM.

Usposabljanje bo potekalo teoretično in praktično. Zgoraj je naveden datum teoretičnega dela. Praktični del in preizkus znanja vožnje bo potekal v terminu, ki bo dogovorjen na seminarju in usklajen z udeleženci.

Udeleženci prejmejo: potrdilo in (po želji) kartico o usposobljenosti za vožnjo viličarja in stroja TGM po ZVZD.

Cena usposabljanja za strojnika težke gradbene mehanizacije: 120,00 EUR + DDV.

Premalo informacij? Imate vprašanje? Ne odlašajte. Pišite nam še danes!

Back To Top