skip to Main Content

Tečaj varnega dela s traktorjem

Tečaj varnega dela s traktorjem in traktorskimi priključki obsega 18 ur. Po zaključenem tečaju mora kandidat pristopiti k izpitu (reševanje testne pole) in k zagovoru praktičnega dela.

Republika Slovenija je že v preteklosti sprejela 2 ukrepa za voznike traktorjev. Prvi ukrep je zajemal, da morajo biti vsi traktorji opremljeni z varnostnim lokom ali kabino, drug ukrep pa je bil omenjeni tečaj varnega dela s traktorjem. Oba ukrepa sta se izkazala za ustrezna. Pri delu s traktorjem in traktorskimi priključki je letno v Sloveniji 650 nesreč in od tega jih 20 do 40 ljudi izgubi življenje. Pri večini nesreč je vzrok človeški faktor.

Bodoče voznike želimo na tečajih osvestiti in poučiti o nevarnostih pri delu s traktorjem in traktorskimi priključki ter z ustreznimi pristopi k delu.

Ali ste vedeli:

 • Izpit za traktor spada med motornimi vozili v kategorijo F.
 • Z opravljenim tečajem za varno delo s traktorjem in traktorskimi priključki pridobite izpit za traktor vsi, ki že imate opravljen izpit B kategorije.
 • Ne potrebujete zdravniškega spričevala, ne vožnje s traktorjem.
 • Opravljen izpit za traktor je osnovni pogoj, da lahko svoj traktor sploh registrirate.
 • Kazen za vožnjo traktorja brez vozniškega izpita kategorije F znaša 500 € globe, možno pa je tudi, da vam traktor celo zasežejo.
 • Policija izvaja nadzor v cestnem prometu, pa tudi pri opravljanju kmetijskih in gozdarskih del.
 • Tečaj varnega dela s traktorjem je namenjen tudi kandidatom starim nad 16 let in tistim, ki izpita za avto še nimajo ter želijo opraviti le izpit za traktor.

Ti opravljajo izpit v celoti:

 • Omenjeni tečaj za varno delo s traktorji in traktorskimi priključki.
 • Zdravniški pregled.
 • Predavanja CPP in
 • Teoretični ter praktični del usposabljanja.

Obvestite še svoje prijatelje in znance.

Informacije o tečaju za varno delo s traktorjem

Ob zadostnem številu prijavljenih kandidatov, vas bomo obvestili o pričetku tečaja za varno delo s traktorjem. Za vse dodatne informacije kot tudi za prijavo, smo vam na voljo preko telefonske številke in elektronske pošte.

Razpisani termini za varno delo s traktorjem

Varno delo s traktorjem

18.6.2024 (predavanja), 19.6.2024 (predavanja) in 26.6.2024 (praktični del in izpit)

v juniju in avgustu tečaja ne bo

Od 16:00 do 20.00

Celje

Prijava je možna še:

Pogosta vprašanja

Tečaj izvajamo v popoldanskem času in traja 14 ur po programu. Po zaključenem tečaju mora kandidat pristopiti k izpitu (reševanje testne pole) in k zagovoru praktičnega dela. Po uspešno opravljenem tečaju kandidat pridobi potrdilo.

Cena za tečaj VDT je 255,00 EUR z vključenim DDV.

Tečaj varno delo s traktorjem in traktorskimi priključki, morajo opraviti vsi, ki si želijo pridobiti vozniški izpit F-kategorije (vožnja in upravljanje traktorja s priključki). To lahko pridobijo, če imajo opravljen izpit B – kategorije, oziroma bodo izpit kmalu pridobili. Lahko pa izberejo direktno pridobitev F-kategorije če so ali bodo stari 16 let.

Premalo informacij? Imate vprašanje? Ne odlašajte. Pišite nam še danes!

Back To Top